• Wat we doen
  • Internationaal team
  • IT Development
  • Export/shipping

Werken bij BAS Trucks

BAS Trucks is wereldwijd een toonaangevende speler op het gebied van gebruikte trucks. Ontstaan uit de behoefte een verkoopkanaal te creëren voor gebruikte trucks van klanten van het dealerbedrijf, is BAS Trucks nu de grootste aanbieder in Europa.

Welkom in de wereld van BAS Trucks

BAS Trucks heeft een jong en dynamisch team, dat iedere dag opnieuw scoort. In het hart van het bedrijf worden talloze talen gesproken: Engels, Duits, Frans, maar ook Russisch, Pools en Arabisch. Er heerst een internationale cultuur, waarin het de kick is om nieuwe contacten op te doen en trucks te verkopen.

Binnen BAS Trucks hebben we plaats voor commerciële talenten die kansen en uitdagingen aangaan in een enerverende wereld. Maar ook hoogopgeleide IT-specialisten die de toegankelijkheid bewaken. En natuurlijk een crew die zorgt voor de administratieve afhandeling, de export en het transport reget.

Internationaal team

Inkoop en verkoop liggen bij BAS Trucks in elkaars verlengde. Sterker nog binnen het team van BAS Trucks kun je beide disciplines vervullen. Het gaat steeds om de juiste match. De inkoop van het juiste voertuig, waar ook ter wereld, of de verkoop van een voertuig aan de juiste klant.

Daarbij word je gesteund door zeer geavanceerde software en Apps. Of je nu een truck inkoopt in Spanje of vanaf een monitor op het hoofdkantoor, alle hulpmiddelen om de inkoop goed te beoordelen staan tot je beschikking. Dan al begint het verkoopproces: gevoel voor de markt, maar vooral weten wat welke klant nodig heeft, is bij het team sterk aanwezig. Want wat wordt ingekocht, is direct al verbonden aan mogelijke kopers.

Taakgericht, maar ook planmatig met een ambitie om relaties te bouwen en nieuwe markten te ontdekken; dat is het profiel van een Export Manager bij BAS Trucks. Dat kan voor bijvoorbeeld de regio Polen en Rusland, maar ook voor Afrika of Latijns Amerika.
Klantgericht informeren en het beheren van internationale relaties met als doel de juiste match te vinden. Verkoop kan face to face op het hoofdkantoor in Veghel, telefonisch of via internet.

Binnen het systeem zijn alle stappen te volgen. De status van ieder voertuig wordt minutieus bijgehouden, waardoor alle stappen van het verkoopproces inzichtelijk zijn. Wanneer een voertuig verkocht is, kan er direct actie worden ondernomen om het voertuig export klaar te maken. De wensen van de klant ten aanzien van de technische staat kunnen efficiënt worden verwerkt en eventuele extra onderdelen kunnen worden bijgeleverd.

Het succes van deze strategie wordt duidelijk aan de hand van cijfers, met 6.000 verkochte eenheden per jaar staat BAS Trucks wereldwijd aan de top.

IT Development

Met een database van een half miljoen klanten, iedere maand 200.000 website bezoeken en met behulp van geautomatiseerde tools 35.000 E-mails per week aan geselecteerde klantengroepen is automatisering het hart van BAS Trucks. Een team van vijftien programmeurs werkt voortdurend aan optimalisering van het in- en verkoopproces.

Via een flowchart is het hele proces te volgen. Van inkoop waarbij ter plaatse een beeld gemaakt wordt, de aankomst van de truck in Veghel, de plaatsing op internet, de verkoop, de technische keuring en uiteindelijk het verschepen van de truck naar bijvoorbeeld Afrika is zichtbaar op overzichtelijke schermen.

Op het terrein van BAS Trucks worden de trucks herkent met behulp van Radio frequency identification (RFID). RFID-tags hebben verschillende frequenties, waardoor ieder voertuig uniek is. Met een constante voorraad van 1.500 trucks en trailers van alle bekende merken, in iedere prijsklasse is RFID een uitkomst voor klanten en de medewerkers van BAS Trucks.

Het spreekt voor zich dat al deze systemen op maat gemaakt worden, maar ook dat er voortdurend gezocht wordt naar nieuwe wegen. Juist op dit vlak wil BAS Trucks trendsettend zijn. De uitdaging is dan ook om steeds nieuwe toepassingen te ontwikkelen, die het proces vereenvoudigen en tegelijkertijd bijdragen aan het succes van BAS Trucks.

Voor deze jobs hebben we IT-specialisten, conceptdenkers en php-developers nodig. Binnen een hecht team met korte lijnen wordt gewerkt aan toegankelijkheid met maar een doel: scoren.

Apps die we ontwikkelen dienen het gemak van de gebruiker, of het nu een collega in het buitenland is, die een ingekochte truck in het systeem invoert, of voor een klant die een specifieke oplossing voor zijn transportprobleem zoekt. Inmiddels loopt 50% van de transacties via internet.

Export/shipping

Na de verkoop worden alle benodigde documenten gereed gemaakt. Waar gaat de truck naartoe, wat zijn de benodigde papieren. De verkoopbinnendienst draagt zorg voor de afhandeling. Er worden werkorders aangemaakt voor de werkplaats, die de truck klaarmaakt voor de export. Dit proces verloopt volledig geautomatiseerd, waarbij er direct contact is met de werkplaats.

Met export naar meer dan negentig landen over de hele wereld is het regelen van transport steeds anders. In sommige gevallen worden de trucks verscheept, in andere gevallen zorgt BAS Trucks met eigen materieel voor het transport binnen Europa.

Actuele vacatures

Open sollicitatie

Je wil graag aan de slag bij BAS?

Stuur dan een open sollicitatie met motivatie en CV.

Solliciteer >